Köpvilllkor

Välkommen till Geografiska informationsbyråns e-handel. Vi vill att det ska var så enkelt och bekvämt som möjligt att handla hos oss.
Om du behöver mer hjälp står vår kundtjänst till förfogande på

Mail:  shop@geografiskainformationsbyran.se

Telefon:  0705-200746
Kundtjänst öppettider:  mån-fre kl 09-15, lör-sön stängt

Priser

Alla priser anges i SEK.

Åldersgräns

Du måste vara 18 år för att handla i Geografiska informationsbyråns e-handel.

Ångerrätt

Som privatperson har du alltid 14 dagars ångerrätt i Geografiska informationsbyåns e-handel.

Lagersaldon

Vi reserverar oss för slutförsäljning och felaktiga lagersaldon. När du lägger en order hamnar den artikel du valt i kundkorgen. Det kan tillkomma beställningstider om varan är slut på lagret och måste beställas från vår leverantör. Vi reserverar oss för tryckfel i texter, priser och produktinformationer.

Personuppgifter

Geografiska infromationsbyrån hanterar alla personuppgifter på ett korrekt och kontrollerat sätt för att dina uppgifter inte ska kunna läsas av obehöriga. När du lägger din beställning hos oss måste du uppge dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I de fall du väljer att betala via faktura eller delbetalning måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter för att kunna fullgöra transport, betalning och fakturering. Dina personuppgifter måste vi lämna vidare till vår logistikpartner för att de ska kunna fullgöra sina åtaganden. Du har rätt att få ta del av den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas. Du har alltid rätt att utan någon speciell anledning begära att infomrationen om dig raderas. Vi följer Personuppgiftslagen PUL och de personuppgifter som lämnas vid köp används endast för att administrera ditt köp. Dina personuppgifter lämnas aldrig ut till tredje part.

Reklamationer

Geografiska informationsbyrån ansvarar för att varor som levereras går i väg i felfritt skick. Skulle ändå varan vara trasig eller felaktig när den kommer fram ska kundtjänst kontaktas innan varan returneras. En skada ska meddelas inom skälig tid från det att skadan upptäcktes. Eventuell transportskada bör noteras i samband med utlämningen. En transportskada behandlas på samma sätt som övriga reklamationer. Vid en godkänd reklamation debiteras ingen returfrakt och eventuella frakt- och fakturaavgifter i samband med köpet återbetalas. Enklast är att du vid en reklamation vänder dig till Geografiska informationsbyrån. Reklamationer kan anmälas på telefon eller mail. Bifoga gärna en bild. Geografiska infromationsbyrån följer Distanshandelslagen och Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och beslut.

Har du fått avslag på din reklamationsansökan men hävdar att beslutet är felaktigt hänvisar vi dig att göra ett ärende hos ARN (www.arn.se Box 174, 10123 Stockholm). ARN eller Allmänna reklamationsnämnden tar oberoende beslut i bland annat reklamationsfall. Geografiska informationsbyrån medverkar alltid i eventuella tvister hos ARN och rättar sig alltid efter ARNs beslut.