Frihet att brinna

Sedan två och en halv vecka är jag egen företagare, stolt ägare och inspirerad partner. Tillsammans med två vänner och kollegor, Sara och Greger, har jag startat och påbörjat processen att skapa Geografiska Informationsbyrån. Bara namnet gör mig nervös, det lovar något, det tvingar och formar oss. Det kräver att vi är noggranna och seriösa samtidigt som det ger möjlighet till ironi, humor och självdistans.

Än så länge är friheten fantastisk, vi har ett lounge-medlemskap på Epicenter Stockholm, inga fasta platser, inga fasta tider och inga krav på tidsredovisning eller debitering. Vårt mål och vår uppgift är att skapa det vi brinner för. När den tiden kommer, när formandet bär frukt och leveranserna till kunderna skall färdigställas kommer tidsredovisningen bli viktig, närvaron nödvändig och debiteringen i fokus. Men nu är vi i brand, i brand för kunder, i brand för affärer, i brand för geodata, satellitbilder och algoritmer; vi är i brand för Geografiska Informationsbyrån.

Med hjälp av Olle Torgny har vi tagit fram ett varumärke, stött och blött allt det vi är och sökt ett sätt att kondensera ner detta i en form eller ett koncept. Hur mycket är namnet, hur mycket är innehållet. Hur mycket skall vi vara som medverkande i filmen Tinker Tailor Soldier Spy och hur mycket skall vi signalera cutting edge och geodata-innovation. En intressant och spännande erfarenhet för förstagångs-entreprenörer i brand.

På den här platsen kommer vi beskriva våra projekt visioner och drömmar. Det kommer vara mycket satellitbilder och miljö, massor av geodata och innovation, små utredningar av rent intresse -allt det som vi brinner för.

Tobias Edman

2 reaktioner på ”Frihet att brinna

  1. Grattis Tobias, Sara och Greger till starten av Geografiska Informationsbyrån!!
    Kul, spännande och modigt av er!!
    Lycka till!!
    Susanne Thulin

Kommentera